In Balans Purmerend

Klik hier om de ondertitel te bewerken

Trainen met kanker

Heb je op dit moment kanker of heb je kanker gehad? Met of zonder chemotherapie? Dan kan bewegen enorme voordelen hebben. Ik vertel je hieronder graag meer. Trainen bij In Balans Purmerend kan ook als je kanker hebt met of zonder chemotherapie of als je na een zwaar traject en eventueel genezing weer je conditie wilt verbeteren. Trainen met kanker bij In Balans Purmerend gaat eigenlijk niet anders dan trainen zonder kanker. Ik kijk bij iedereen 1 op 1 waar het lichaam toe in staat is en wat de doelen zijn en of deze doelen haalbaar zijn. Met de diagnose kanker kan het moeilijk zijn om een begin te maken met sporten. Ik help je hier graag bij. Trainen bij In Balans Purmerend kan per oefening en per les op maat. Zie het als personal training. Je krijgt dus geen 3-maanden plan maar we kijken echt hoe je dag er uit ziet. 


-we trainen 1 op 1. ik heb alle tijd en aandacht

-we trainen naar vermogen en naar hoe je dag eruit ziet

-je ziet altijd dezelfde persoon dus je hoeft niet elke keer je verhaal opnieuw te doen. je ziekte kan je daardoor heel even proberen te vergeten.

-geschikt bij concentratieproblemen, vermoeidheidsklachten, conditieverlies & krachtverlies


Beginnen met bewegen als je te maken krijgt met kanker kan best beangstigend zijn. Het is confronterend om te merken wat voor effecten de ziekte en chemotherapie hebben op je gesteldheid en conditie. Je kan ook soms denken dat het beter is om je energie te sparen als je last hebt van vermoeidheid. Het is inmiddels bewezen dat beweging kan helpen bij deze klachten. Wel is het belangrijk om te luisteren naar het lichaam. Vlak na een chemotherapie kan het bijvoorbeeld nodig zijn om een tandje lager te trainen.


voordelen van bewegen:

-depressies en stemmingswisselingen kunnen afnemen

-spierkracht kan toenemen

-conditie kan toenemen

-concentratieproblemen kunnen afnemen

-vermoeidheidsklachten kunnen afnemen

-bijwerkingen zoals misselijkheid en pijn kunnen afnemen

-beweging zorgt ervoor dat je langer zelfstandig kunt blijven

-je herstel na chemotherapie kan sneller gaan

-je zelfvertrouwen kan verbeteren omdat je meer succeservaringen hebt 

-je slaapkwaliteit kan verbeteren


infraroodwarmte tijdens de trainingen heeft ook voordelen, zie tabblad 'TRAINEN TFM CABINE'. vraag hiervoor wel aan uw oncoloog of oncologisch verpleegkundige of infraroodwarmte geen kwaad kan voor uw behandelingen. wordt dit afgeraden, kan trainen ook zonder infraroodwarmte.


wil je ervaren wat de trainingen voor jou te bieden hebben, maak gerust een afspraak voor een proefbehandeling.


wie weet tot gauw